dilluns, de setembre 14, 2009

Jo crec moltes coses, però crec

1- Crec que es problema més gros de sa sel·lecció és que mus falta un base que coneix perfectament a tots els jugadors "estrella", que sap a qui ha de donar sa pilota en cada moment, per qui marcar quina jugada i quan és ell qui ha d'anotar: Calde. Tot i que jo he estat pro-Ricky desde que va aparéixer, i encara ho som (només és un mes i mig més vell que jo), està molt clar que encara està molt verd i que és incapaç de dirigir a un equip on ell no és ni dels 5 millors. En Raül desde que es va lesionar no ha passat de ser un jugador normalet, amb colque moment de màgia. I en Cabezas és una cosa que fa nosa, que ha tingut un dels pitjors anys de sa vida i que hi és perquè és amiguet de s'entrenador.

2- S'entrenador aquest només serveix per a equips flacs, i m'explic: És possible que t'agafi un equip de sa zona baixa ACB i, a base d'alternar defenses, zones diverses, moltes rotacions i molta intesitat te'l classifiqui per play-offs. Però quan té un equip amb jugadors desequilibrants, amb superestrelles, és incapaç de treure-li tot és rendiment. Si a n'açò li sumam que és un xulu cregut, que es pensa que va inventar es bàsquet, ja està liada.

3- Els únics que estan en bona forma són en Rudy, en Felipe, en LLull i en Claver. En Marc està com un caragol, en Pau que li falta sa darrera empenta per acabar ses jugaqdes, en Navarro hi ha estones que fa pena veure-lo jugar i els altres més o manco, llevat de'n Garbajosa que pot començar a fer es clot perquè l'enterrin. I aquí vull afegir una cosa per no fer un altre punt només per açò: Sa primera opció exterior en atac estàtic ha de ser en Rudy, i a un rinconet en Navarro quiet, que li arribaran pilotes i tirarà tot solet sense fer coses rares.

4- Aquest té a veure amb s'entrenador... Per què cony feim zona? O és que en Gasol no ha aturat en Howard ell tot solet a ses finals, o és que es germà seu no ha estat considerat es rookie que millor defensa per molts analistes, o es que en rudy no té prou cames per perseguir qualsevol altre tio? Sa zona és una solució d'equips petits i de provincials.

5- I darrer que me cans... Equip NBA, sistemes NBA. Jerarquies. En Pau és es millor? 12 tirs com a mínim. Després en Rudy? 10 tirs Marc, Navarro? 6-8 tirs... I a partir d'aquí, pilotes que obra en pau, rotació exterior, passe extra.... BO! I en Ricky/LLull/Raül/Mumbrú/Claver ha tirat tot sol i l'ha fet!

A la merda, que jo ho faria millor que en gomina.

I així i tot, crec que avui guanyarem, perquè som molt més bons que qualsevol altre equip, perquè en Pau en pot fotre 30 si vol, perquè en Rudy tindrà es dia i tirarà més, perquè en Marc farà sa seva feina, perquè si, perquè som molt millors, i els millors guanyen.

3 comentaris:

Francesc Florit Pons ha dit...

100% amb tu

Anònim ha dit...

Tens bastanta raó cosinet, en saps ben prou de barcus (com agafem un equip riurem, jajaja)

Així i tot, jo al gominas no el considerava mal entrenador, li seguiré donant un vot de confiança...però potser sigui es darrer. Potser per sa darrera jugada de s'altre dia li don aquest vot i segurament també per totes ses coses que li vaig veure fer amb l'Unicaja. Perquè ser entrenador de bàsquet vol dir estudiar ses mil i una coses que vols fer, viure-les, donar-lis voltes, decidir-les amb un moment, raonar, equivocar-te i poder a sa pròxima treure'n suc, considerar i tenir aquella emoció i cosiguetes interiors per veure com es desenvolupa. I aquí he de dir: Olé es seus ous o sa seva gomina. Ja sabem que era en Joul i que ses 3 faltes que li van fer quan s'anava a penjar (si ho fa se'n va a sa NBA abans que en Ricky, jajaja)no les pitaran.
Després de sa resta de filosofada per sa resta molt d'acord amb tu. Podries haver afegit una classe magistral de com defensar es bloc directe...que aquí anam bastant coixos i cada partit ens foten un traje.
En definitiva, als jugadors, que són molt bons, cal que tenguin ses coses un poc més clares en defensa. Manco zones (la podem fer i tant, però amb 4 detalls clars i senzills) i més ous en individual, defensa és desig. I que s'alliberin amb atac, perquè aquella llibertat que tenien abans no està present (el gominas, i aqui crec que s'equivoca, presenta un atac massa tancat, on es talent i ses decisions des grans jugadors que tenim, no acaben de fluir) i com bé defineixes segur que apareixeria amb sa jerarquia NBA que bé has exposat.

Mus veim per Barcelona (esper)

Joan

Tomeu ha dit...

Has tingut raó amb en Pau, ha fet més o mancu bo i avui es pot dir que en Garbajosa ha resucitat de sa tomba.
Esperem que no es mori per Dimecres