dilluns, d’abril 27, 2009

UN DIA DE RESSACA

A les cinc i quart despertes, el sol ja quasi s’ha posat i no recordes res. Una altra nit salvatge, una altra nit perduda entre whiskys i fum, que només t’ha deixat el regust amarg dels llavis d’una noia, o qui sap de qui. Obres la finestra i el vent gèlid de l’hivern et congela la mirada que, perduda, s’allunya entre els arbres despullats del carrer.

Surts de l’habitació i entres al lavabo, t’observes al mirall i t’adones que tens un tall el cap, a prop de la cella dreta, amb la sang ja seca. També et fa mal la cama dreta quan camines i al costat hi tens un gran blau. Intentes fer memòria inúltiment i al final assumeixes que vas caure a causa de l’alcohol o del que fós. Et notes la panxa remoguda i et fiques els dits a la boca per vomitar. Mentre pel coll et passen en sentit invers els darrers àpats, el front et regalima de suor i et pica la ferida, et crema. Penses que ja t’està bé, que tu t’ho has cercat. Acabes i veus que, juntament amb les restes de menjar, hi ha molta sang que ha deixat el vàter tenyit de vermell.

Llavors t’espantes, potser vas caure per unes escales o d’un lloc prou alt, i decideixes anar al metge, a urgències, per si tens alguna lesió important. No hi ha temps per dutxes, així que tornes a l’habitació i et canvies la roba amb pressa. Et poses el primer que trobes tirat al terra, agafes les claus, el mòbil i surts de casa. Però a fora fa molt fred i l’hospital està una mica lluny, així que tornes per agafar una jaqueta. Entres i, quan mires al penjador, et fixes en una cosa que et crida l’atenció. Una de les dues jaquetes, la que portaves ahir, està tacada de sang a tota la part de davant. Penses que potser el tall no era tant poca cosa com t’havia semblat. Amb lògica agafes l’altra jaqueta, però, quan ja la tens, veus que de la butxaca de la bruta surt una punta d’alguna cosa. L’obres i allò que veus t’atura el cor. Una navalla de garebé un pam, també tacada de sang.

Llavors recordes un bar, un home, una discussió, una baralla, una mort i tu un assassí. No saps què fer, un munt de sensacions i pensaments se t’acumulen al cap i no aconsegueixes ordenar-los. De cop sona el porter automàtic Respires profundament dos cops i contestes.

- Qui és?

- Jordi Perelló Elena?

- Si.

- Policia, obrin’s si us plau.

Deixes anar el contestador, que colpeja la paret amb força. Corres cap a la porta que dóna al balcó del teu pis, el cinquè. Obres i sense pensar-t’ho saltes.

Mentre caus, t’adones que la teva vida havia perdut feia temps tot el sentit. Ja no ets ni l’ombra d’aquell noi, jove i feliç. Sense amor, sense somnis, sense amics, sense il·lusions... Millor així, i somrius.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

De qui es aquet comentari?
És un poc emo jajajajaja
Rafel

David ha dit...

Eh, sabeu per setmana santa que xerràvem de cadenes perpètues i coses així? Bé, jo som des que estàn a favor de sa rehabilitació des delinqüents.
Però sé que colcú deia que si era un assassí que es mereixía estar tancat tota sa vida.
I en Kabrit en acabar de xerrar me va dir: i si s'assassí fós es fill d'un des que està a favor de sa cadena perètua o s'execució?

Tomeu ha dit...

M'ha agradat molt, crec que esta currant es qui l'hagi fet, enhorabona!

Quevoldir ha dit...

Uep, he estat jo... Era una cosa que volia penjar as meu fa estona, però està un poc abandonat i ho he posat aquí.
I, Fel, no és emo, és una història que se me va ocurrir fa estona i que pot fer reflexionar sobre moltes coses...

Àngel (firmaré sempre com a Àngel si en cabrit ho fa com a Kabrit)

Cabrit ha dit...

Bones!
Unes quantes cosetes...jeje

- Lo que diu en David ho vaig dir en contraposició a nes més que sentit argument de "imagina que violen i/o assassinen a una filla teva", per defensar sa cadena perpètua o sa pena de mort.

- Àngel, açò que has escrit me recorda a sa joventut, quan escrivies textos d'aquets "guais" jejeje n'hi havia de molt bons!!

- I per acabar, dir que d'acord, que jo firmaré com a Cabrit xD.

Au idòò! bona nit!!

Pau ha dit...

Bonu si serà ver que sa pàgina aquesta és un èxit! haurem de començar a passar més sovint per aquí. Per Cert, esta guai es text sa veritat es que vegades hi he pensat en com me sentiria si matés a algú... supòs que no ho sabria dir... a n'es moment el que et fa actuar pot ser s'inconscient

ps. M'avorresc a classe ^^'